Blog > Komentarze do wpisu
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą jaglaną i zielonym groszkiemNigdy nie faszerowałam i nie zapiekałam pomidorów. Słyszałam, że to smaczny sposób na ich podanie i postanowiłam to sprawdzić. Przygotowałam pomidory faszerowane kaszą jaglaną i zielonym groszkiem, które podałam w towarzystwie surówek. Potwierdzam - pomidory w takiej postaci są przepyszne (o ile wybierzecie smaczną odmianę pomidorów i dojrzałe owoce). Następnego dnia przygotowałam kolejne, tym razem faszerowane pastą z zielonego groszku a następnie pieczarkami z cebulką i koperkiem, jednak dzisiaj nie o nich ^_^ poniedziałek, 17 lipca 2017, ervisha
Komentarze
Gość: Iza, *.zalmos.net
2017/07/17 09:13:01
Latem bardzo często zapiekam pomidory :)
Gość: Ewa, 62.212.73.*
2017/07/17 09:19:00
Lubię tak podane pomidory. Świetnie pasuje do nich mozzarella ;)
2017/07/17 11:10:24
Uwielbiam faszerowane warzywa, a pomidory szczególnie. Wprosiłabym się na taki obiad z ogromną chęcią :)
2017/07/17 12:13:13
Rok temu robiłam bardzo podobny przepis, tyle, że z paprykami.
Wspaniały smak! Chyba muszę znów się wziąć za takie danie. Tym razem wykorzystam letnie pomidorki, bo teraz są najsmaczniejsze. Dziękuję za inspirację! Pozdrawiam serdecznie! :) 2017/07/17 12:22:50
Malwino ,Do tej pory jadłam faszerowaną paprykę oraz cukinię i muszę przyznać, ze nie przepadam za taką formą tych warzyw. Papryka zawsze musi być chrupiąca a z cukinią się nie polubiłam. Pomidory to co innego - przepyszne na surowo i na ciepło :D Z przyjemnością ugościłabym Ciebie takimi pomidorami :) Zapraszam :)
2017/07/17 12:29:03
Megly ,Również zapiekałam paprykę, jednak nie przepadam za taką formą tego warzywa. Papryka smakuje mi, kiedy jest chrupiąca :)
Na prawdę polecam taką formę przygotowania pomidorów - żałuję, że dopiero teraz postanowiłam je przygotować. Jako pierwsze pomidory wybrałam te zwykłe, jednak malinowe po zapieczeniu smakują lepiej :) 2017/07/17 12:45:26
nigdy nie faszerowałam tak pomidorów, fajny pomysł :)
2017/07/17 12:55:23
Magdaleno Jeśli lubisz pomidory zachęcam - na prawdę warto :) Tylko uważaj - można się uzależnić xD
2017/07/17 13:54:34
Muszę spróbować, bo pomidorów nie faszerowałam jeszcze, a Twoje wyglądają apetycznie :)
2017/07/17 14:06:02
Choć nie jadam takich rzeczy to chętnie bym zrobiła wyjątek i zjadła bo naprawdę apetycznie wygląda :):)
mama-urwisa.blogspot.co.uk 2017/07/17 14:41:29
Kinga K., , Nie przepadam za faszerowana a następnie zapiekaną papryką. Dla mnie papryka musi być chrupiąca, jednak nie zaprzeczę, ze to smaczne danie :)
Faszerowane pomidory bardzo mi posmakowały :) 2017/07/17 14:44:28
Marto , Dziękuję za miłe słowa :) Zawsze warto próbować nowych dań - dzięki temu możemy odkryć wiele smacznych potraw :) Takie pomidory można "nadziać", czym tylko dusza zapragnie :D
2017/07/17 14:50:00
Mama Urwisa ,Masz na myśli faszerowane a następnie zapiekane warzywa? Ja również nie jadam takich potraw. Papryka a tym bardziej cukinia w takiej postaci nie przypadły mi do gustu... z kolei pomidory bardzo mi posmakowały :) Jest mi bardzo miło, że dla takich pomidorów zrobiłabyś wyjątek - z przyjemnością bym Ciebie nimi poczęstowała a gdyby posmakowały zapakowała na wynos :)
Dziękuję za komentarz :) Pozdrawiam :) 2017/07/17 15:16:55
Pomidorów nie lubię, ale czasami robie tak paprykę :)
2017/07/17 17:38:22
Bardzo lubię tak przygotowane pomidorki :) Pysznie smakują :)
2017/07/17 17:45:55
Natalie , Mimo iż zapiekana papryka jest lubiana przez dużo osób, ja za taką formą tego warzywa nie przepadam - dla mnie papryka musi chrupać :)
Gość: , 198.7.62.*
2017/07/17 17:49:31
Zawsze faszerowałam paprykę, cukinie, bakłażana i pieczarki. Jeszcze nie jadłam faszerowanych pomidorów.
2017/07/17 17:51:50
Ja również nigdy wcześniej nie faszerowałam pomidorów i żałuję, że zrobiłam to tak późno :)
2017/07/17 18:03:13
Pyszna propozycja i również bardzo kusząco :D Zwłaszcza ten kolor pomidora przyciąga wzrok :) No i do tego moja ulubiona kasza jaglana :D
Z faszerowanych warzyw jadłam do tej pory cukinię i paprykę. Z pomidorem w takim wydaniu spotykam się chyba po raz pierwszy - wcześniej nie pomyślałam, żeby go w ten sposób wykorzystać :) 2017/07/17 18:32:16
Lonna , Dziękuję :) Lubisz czerwony kolor pomidorów? :)
Ja również jadłam faszerowaną cukinię i paprykę, ale nie za bardzo mi smakują. Papryka jeszcze jako tako (według mnie papryka najlepiej smakuje, kiedy jest chrupiąca), ale cukinia.... nie :P O faszerowanych pomidorach, tylko słyszałam i w końcu postanowiłam je przygotować :) Widziałam też wersje, gdzie pomidora faszeruje się sałatką np. jarzynową i już nie zapieka - pomidor pełni rolę jadalnej miseczki :) 2017/07/17 18:46:46
Kathy Leonia , Nie przepadam za pieczoną papryką, ale jak najbardziej można ją w ten sposób zapiec :)
2017/07/17 19:44:12
Czerwony kolor na talerzu zawsze wygląda atrakcyjnie i jakoś podkreśla walory dania :D Pomidory ogólnie uwielbiam, nie tyle za kolor co smak, a już zwłaszcza latem ;)
Mi faszerowana cukinia smakowała bardziej niż papryka :) Pomidor jako miseczka do sałatki warzywnej to też świetny pomysł :D 2017/07/17 19:50:46
Lonna , Ja również bardzo lubię pomidory - najbardziej bawole serca, lima i koktajlowe. Za pierwszym razem zapiekłam zwykłe pomidory a za drugim malinowe i te malinowe były lepsze - bardziej pomidorowe :)
Ja to w ogóle nie przepadam za cukinią, jedynie chipsy z cukinii mi smakowały ;) Mi również się podoba :D Tylko sałatka jarzynowa to propozycja która jakoś kojarzy mi się z jesienią i zimą a pomidorki mamy latem.... no ale takie pomidorowe miseczki można wypełnić inną sałatką a i tę jarzynową można zjeść, kiedy jest cieplej :D 2017/07/17 19:59:03
Ale pysznie wyglądają!
Ja zawsze zapiekałam faszerowaną paprykę, o pomidorach nawet nie pomyślałam. Muszę wypróbować ten przepis. :) 2017/07/17 20:15:09
oironio , Dziękuję :) Zachęcam spróbować. Jeśli chcesz możesz wybrać ulubiony farsz - taki jaki lubisz najbardziej (podobno z mozzarellą jest świetny). Pomidory w takiej postaci na prawdę świetnie smakują :)
2017/07/17 20:41:01
Nawet pomidorki zapieczone bardziej nam smakują niż papryka i są lżej strawne :D
2017/07/17 20:42:37
Wyglądają przepysznie, sama nigdy nie jadłam zapiekanych pomidorów, świetny pomysł :)
2017/07/17 20:48:49
Ja najbardziej lubie malinowe, ale koktajlowe np. w sałatkach też mi bardzo smakują :)
Latem jem sporo cukinii, że w pewnym momencie mi się przejada ;) Ale dużo jej jest i nie ma wyjścia trzeba zjadać. Mama robi z niej też na zime różne sałatki i inne przetwory, choć ja za nimi nie przepadam ;) A chipsy też jadłam, nieco wodniste, ale smaczne :) Choć bardziej mi smakują z jarmużu :) 2017/07/17 20:55:46
Ja najczęściej faszeruję paprykę albo cukinię, ale pomysł z pomidorami bardzo mi się podoba. Muszą być przepyszne :)
2017/07/17 20:59:51
Candy Pandas Pieczona papryka przy zapiekanych pomidorkach nie ma szans :D Czym najczęściej faszerujecie pomidory? :)
2017/07/17 21:00:31
Ewo , Dziękuję :) Jeśli nigdy nie jadłaś takich zapiekanych pomidorów, to może je przygotujesz? Na prawdę warto ;)
2017/07/17 21:03:43
Lonna , Malinowe są dla mnie ciut za słodkie - lubię, kiedy w pomidorach jest taka naturalna kwaskowata nuta, jednak w wersji zapiekanej sprawdziły się bardzo dobrze :) Smaczne są też pomidorki papryczkowe :)
Latem trzeba korzystać z tych wszystkich dobroci - tylko zaskakujące jest to, że jedne warzywa i owoce się przejadają a inne jak na przykład truskawki, czy czereśnie można jeść, jeść i ciągle jest mało :P Chipsy z cukinii wodniste? Mi wychodziły chrupiące :) Chipsów z jarmużu nigdy nie jadłam - nie jadłam nigdy jarmużu :P 2017/07/17 21:08:38
Agnieszko Papryka i cukinia to idealne warzywa do faszerowania - pomidory również :) Rzeczywiście są przepyszne :D Zachęcam spróbować :)
2017/07/18 05:53:22
czerwonafilizanka , Dziękuję za miłe słowo :) Lubisz pomidory w takiej postaci? ;)
2017/07/18 05:54:34
czerwonafilizanka, Dziękuję za miłe słowo - pomidory w takiej postaci rzeczywiście świetnie smakują :) Jadłaś? :)
2017/07/18 09:20:09
Kathy Leonia , Niektórzy lubią te same - wszystko zależy od własnych upodobań :) Często przygotowujesz pieczoną paprykę? :)
2017/07/18 13:02:37
Do tej pory jadłam tylko faszerowane papryki :)
Gość: Lekcjewkuchni.blogspot.com, *.adsl.inetia.pl
2017/07/18 14:57:33
Uwielbiam faszerowane warzywa
2017/07/18 22:18:11
Rewelacyjny pomysł, na pewno wypróbuję. Do tej pory robiłam tylko faszerowaną paprykę, ale pomidory muszą być też pyszne.
2017/07/19 05:57:31
moje IDEALIA, , Dziękuję. Cieszę się, że Ci się podoba :) Na prawdę warto spróbować - pomidory w takiej postaci świetnie smakują i możesz nafaszerować je tym co lubisz najbardziej a co nadaje się do zapieczenia :)
2017/07/19 10:47:57
Kathy Leonia , Dużo zależy od tego czym nadziewamy dane warzywa, bo potem pieką się same :)
2017/07/19 12:54:34
AZgotuj Gdyby jesienią i zimą były tak aromatyczne i smaczne pomidory jak latem, mogłabym je jeść również również o tych porach roku :)
2017/07/19 15:11:19
Ooo, jadłam kiedyś takie cudeńka i bardzo mi smakowały :)
2017/07/19 16:18:06
Widocznie moje zamiłowanie do bardziej słodkich potraw dotyczy też pomidorów :D
Może zbyt grubo pokroiłam, albo to wina piekarnika :) Były dobre, ale chipsami bym ich nie nazwała. Za to te z jarmużu polecam, bo są właśnie bardzo chrupiące, a jak się je odpowiednio przyprawi to bardzo przypominają zwykłe ziemniaczane chipsy :D 2017/07/19 16:31:38
Nie raz jadłam zapiekaną i faszerowaną czerwoną paprykę, ale pomidorów nie miałam okazji. Nawet nie wiedziałam, że tak się da! :D Ile można czasem się dowiedzieć z niektórych blogów :)
Wygląda bardzo apetycznie! Nie dziwię się, że dałaś patyczki na szaszłyki, bo właśnie się dziwiłam, że się nie rozleciało ;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo za komentarze u mnie :) 2017/07/19 18:22:05
Lonna , Obecnie pomidory malinowe smakują bardziej pomidorowo :D
Na chipsy trzeba pokroić cieniutko i najlepiej piec na kratce aby woda niżej kapała, dzięki temu nie będą wodniste ;) Nigdy nie lubiłam chipsów, ale może kiedyś skuszę się na te z jarmużu :) 2017/07/19 18:26:25
Adrasteja, Jak najbardziej się da :) Można również pomidory nafaszerować sałatką jarzynową i podać na surowo - wówczas pomidor pełni rolę jadalnej miseczki :)
Na początku pomidory włożyłam do piekarnika bez patyczków, ale po 5 minutach jeden pomidor przewrócił się ;/ Wyjęłam blaszkę z piekarnika, wbiłam patyczki i potem pomidory trzymały się w całości :) Można też takie pomidory umieścić w kokilkach i dopiero zapiekać, ale wówczas nie wiem czy dałoby się je wyjąć z tych kokilek ;) Nie ma za co dziękować - przyjemność po mojej stronie ;) Ja również pozdrawiam :) 2017/07/19 19:41:41
Renata Czelny-Kawa, Dziękuję :) Cieszę się, że przypadł Ci do gustu :)
2017/07/20 08:00:06
Pychotka:) Z kaszą jaglaną pomidorów jeszcze nie robiłam, ale to świetny pomysł.
2017/07/20 09:44:58
wspaniałe danie - pomidory faszerowane kaszą - moje smaki!
2017/07/20 12:19:19
Tym co mamy akurat pod ręką :D Zawsze jakaś kasza bądź ryż i do tego albo fasola albo soczewica :)
2017/07/20 15:36:38
Ja jedynie zapiekałam pomidory, nigdy nie jadłam takich faszerowanych ;) Tato kupuje teraz pomidory kilogramami, na działce są już zielone więc muszę wykorzystać ten przepis. Ciekawi mnie też ta wersja z pieczarkami i cebulką <3 :D
2017/07/20 17:26:29
Ach, jak ja dawno jadłam faszerowane warzywa!
2017/07/20 18:47:46
KreoVita Dziękuję. Cieszę się, że pomysł Ci się podoba :) Mam nadzieję, że takie pomidory Ci posmakują ;)
2017/07/20 18:50:02
Candy Pandas , Fasola i soczewica do farszu, czy obok? :) Swoją drogą będę musiała takie pomidory nafaszerować soczewicą z warzywami, albo chilli sin carne :D
2017/07/20 18:53:04
Ado , Zapiekałaś tak bez niczego i podawałaś jako dodatek do obiadu? :) U mnie na działce też są zielone pomidory, więc trzeba poczekać aż dojrzeją :) Farsz z cebulki i pieczarek polecam - według mnie jest przepyszny :) Z pewnością poradzisz sobie z jego przygotowaniem bo to nic skomplikowanego :) Ja swój doprawiłam pieprzem ziołowym, czarnym i chilli dla lekkiej pikanterii :)
2017/07/20 18:55:02
Kathy Leonia, Mam nadzieję, że obiad był smaczny :) Ja dzisiaj razem z mamą spędziłam cały dzień poza domem, więc dzisiaj nie gotowałam :)
2017/07/20 21:35:14
Uwielbiam mozzarellę więc to całkiem niezły pomysł. :D
2017/07/20 22:58:33
Ja uwielbiam faszerować pomidory. Dotąd robiłam to na modłę grecką, czyli z ryżem i ziołami. A twój przepis bardzo mi się podoba :)
2017/07/21 06:03:49
Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa, , Ciesze się, że moja propozycja faszerowanych pomidorów przypadła Ci do gustu :) Takie pomidory z ryżem i ziołami z pewnością są bardzo smaczne :)
2017/07/21 17:33:51
Tak często jem pomidory, a też jeszcze ich nie zapiekałam... Skoro takie dobre to muszę koniecznie spróbować :> Twoja propozycja wygląda super :)
2017/07/21 18:00:49
pinkyy, Warto. Jeśli lubisz pomidory i takie zapiekane powinny Ci posmakować :)
Cieszę się, że podoba Ci się moja propozycja - dziękuję za miłe słowa ;) 2017/07/22 15:25:25
Będę musiała wypróbować więc taki sposób na chipsy z cukinii :D
2017/07/22 17:32:56
Lonna ,Cieniutko pokroić i ułożyć tak aby sok z cukinii ściekał niżej - dobrze jest też piec z termoobiegiem :) Pamiętam, że swoje doprawiłam pieprzem ziołowym i chilli. O ile dobrze pamiętam korzystałam z przepisu z bloga lepszysmak..wordpress.com (jadłam je rok temu) :)
2017/07/23 12:53:31
Dziękuję za rady, na pewno niedługo sobie takie przygotuję :)
2017/07/23 16:38:49
Lonna, Nie ma za co :) Mam nadzieję, że tym razem chipsy z cukinii wyjdą chrupiące :)
2017/08/01 12:34:37
Faszerowane warzywa bardzo lubię, jednak do tej pory ograniczałam się tylko i wyłącznie do cukinii i papryki. O faszerowanych pomidorach słyszałam, ale jakoś nie miałam odwagi zabrać się za nie do tej pory. Jeśli jednak piszesz, że zrobiłaś je, a potem kolejnego dnia zrobiłaś ponownie, w innym wydaniu, to zapewne coś w nich musi być. Spróbuję i ja:) Dzięki:)
2017/08/01 13:59:30
Ewo Należę do osób, które nie przepadają za cukinią a paprykę bardzo lubią w wersji surowej - chrupiącej :) Pomidory faszerowałam pierwszy raz w życiu i od razu mi posmakowały (w szczególności z pieczarkami i koperkiem) :) Na prawdę polecam w szczególności jeśli lubisz pomidory - smak takich pieczonych jest świetny :) Zachęcam do przygotowania i wybrania ulubionego farszu - wówczas będziesz mieć pewność, że pomidory wyjdą smaczne :)
Miło mi, że zwróciłaś uwagę na ten przepis. Życzę udanej przygody z zapiekanymi pomidorami :) Miłego wtorku :) 2017/08/06 12:14:15
Bardzo fajna propozycja :) Pomidorki jem raczej bez skórek, kasza jaglana wciąż przede mną, a na groszek miałam ostatnio wielka ochotę, więc jadłam dwa dni pod rząd.
2017/08/06 17:08:47
Olgo Cieszę się, że Ci się podoba. Może dzięki tak podanym pomidorom przekonałabyś się do kaszy jaglanej? A jeśli nadal miałabyś opór, to mogłabyś pomidory nafaszerować czymś innym i ewentualnie zostawić skórkę :D
Zielony groszek jest pyszny - jem go praktycznie codziennie xD |
Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH WCZEŚNIEJSZYCH ZDJĘĆ Z BLOGA NIESTETY NIE DA SIĘ ODZYSKAĆ! PRZEPRASZAM :( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znajdź książkę ![]() ![]() |