poniedziałek, 26 lutego 2018

Dzisiaj kolejny pomysł na proste w przygotowaniu i wegańskie danie - bez wymyślania i wydziwiania, jako dodatek do makaronu, kaszy, ryżu, pieczywa, zapiekanek, grzanek...

Składniki:
cebula
ew. 1-2 ząbki czosnku
1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy (ok. 260g)
200g pieczarek pieczarek
200g świeżego szpinaku

Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę. Kiedy się zarumieni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone pieczarki smażymy przez chwilę, następnie partiami wrzucamy opłukany szpinak. Dusimy do czasu aż szpinak zmniejszy swoją objętość a płyn odparuje. Dodajemy ciecierzycę, przesmażamy przez chwilę i doprawiamy.


Tagi: kasza warzywa
09:43, ervisha , Inne
Link Komentarze (97) »
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 7


AWARIA!
Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH WCZEŚNIEJSZYCH ZDJĘĆ Z BLOGA NIESTETY NIE DA SIĘ ODZYSKAĆ! PRZEPRASZAM :(

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą z blogiem lub masz jakieś pytania pisz: szyszula@poczta.onet.pl

nazwa alternatywna
nazwa alternatywna
Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Top Blogi

Znajdź książkę
tekst alternatywny
tekst alternatywny

tekst alternatywny