.

poniedziałek, 30 lipca 2012

 To danie było moją całkowitą improwizacją. Właściwie nie wiem do jakich dań powinnam go zaliczyć - chyba jako przekąskę. Po prostu otworzyłam szafkę wyjęłam z niej ryż czarny na który miałam ochotę i zaczęłam myśleć co z niego przyrządzić. Nie miałam zbytnio pomysłów a widząc, że mam jeszcze płatki migdałów, rodzynki ryż dziki i ryż jaśminowy postanowiłam to połączyć i w rezultacie powstało dość ciekawe i smaczne danie, które według mnie idealnie skomponowałoby się z warzywami w curry.

Składniki (2-4 porcje)
woreczek ryżu dzikiego (u mnie Ryż dziki Britta)
woreczek ryżu białego (u mnie Ryż jaśminowy Britta)
50 - 100 g rodzynek
25- 50 g płatków migdałów

Wykonanie tej sałatki jest banalnie proste. Ryże gotujemy według przepisu na opakowaniu, migdały prażymy na suchej patelni a rodzynki sparzamy gorącą wodą po czym łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Prawda, że proste? :)



sobota, 28 lipca 2012

Naleśniki z czekoladą, kokosem i orzechami to boski smak, który nikomu nie pozostanie obojętny

Składniki:
Naleśniki z ulubionego przepisu lub z tego
posiekane orzechy
ok. 50 gram wiórków kokosowych
łyżka miodu
tabliczka startej czekolady

Smażymy naleśniki. Jednego naleśnika smarujemy miodem, zawijamy w rulon i kroimy na kawałki. Pozostałe naleśniki posypujemy startą czekoladą, zawijamy i układamy na talerzu. Obok kładziemy plastry naleśnika z miodem. Całość dekorujemy posiekanymi orzechami, startą czekoladą i wiórkami kokosa.



 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 8



nazwa alternatywna

nazwa alternatywna

Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Top Blogi