poniedziałek, 30 lipca 2012

 To danie było moją całkowitą improwizacją. Właściwie nie wiem do jakich dań powinnam go zaliczyć - chyba jako przekąskę. Po prostu otworzyłam szafkę wyjęłam z niej ryż czarny na który miałam ochotę i zaczęłam myśleć co z niego przyrządzić. Nie miałam zbytnio pomysłów a widząc, że mam jeszcze płatki migdałów, rodzynki ryż dziki i ryż jaśminowy postanowiłam to połączyć i w rezultacie powstało dość ciekawe i smaczne danie, które według mnie idealnie skomponowałoby się z warzywami w curry.

Składniki (2-4 porcje)
woreczek ryżu dzikiego (u mnie Ryż dziki Britta)
woreczek ryżu białego (u mnie Ryż jaśminowy Britta)
50 - 100 g rodzynek
25- 50 g płatków migdałów

Wykonanie tej sałatki jest banalnie proste. Ryże gotujemy według przepisu na opakowaniu, migdały prażymy na suchej patelni a rodzynki sparzamy gorącą wodą po czym łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Prawda, że proste? :)



 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 15


AWARIA!
Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH WCZEŚNIEJSZYCH ZDJĘĆ Z BLOGA NIESTETY NIE DA SIĘ ODZYSKAĆ! PRZEPRASZAM :(

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą z blogiem lub masz jakieś pytania pisz: szyszula@poczta.onet.pl

nazwa alternatywna
nazwa alternatywna
Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Top Blogi

Znajdź książkę
tekst alternatywny
tekst alternatywny

tekst alternatywny