poniedziałek, 29 września 2014

Niedawno pomyślałam sobie, że skoro hot-dogi można spożywać na szybki obiad, lunch lub kolację to dlaczego nie przygotować ich w nieco słodszej i "odmiennej " wersji, którą moglibyśmy zjeść na drugie śniadanie czy też podwieczorek? Zainspirowana kanapkami z masłem orzechowym i bananem, które widziałam kilka razy na blogach śniadaniowych postanowiłam stworzyć Bananowego hot-doga. Bazą była domowa, pełnoziarnista bułka, sos zastępowało masło orzechowe, parówkę banan a jako dodatek od siebie wybrałam prażone ziarna Cynamonowy Raj.
Całość smakowała obłędnie... Przyznam jednak, że kiedy go skonsumowałam pomyślałam sobie, że prawidłowo powinien znaleźć się w nim dodatkowo czerwony dżem, który zastępowałby keczup, jednak ja za owocami z dżemem nie przepadam.
No a połączenie lekko słonego masła orzechowego ze słodkim bananem - wspaniałe. I tak się zastanawiam na czym tak na prawdę polega fenomen i całe to uwielbienie do masła orzechowego i bananów. :)

Składniki
podłużna bułka (może być pełnoziarnista, hot-dogowa lub maślana)
masło orzechowe (Primavika)
banan
prażone ziarna Cynamonowy Raj
ew. dżem i miód

Podłużną bułkę przecinamy na pół. Obie połówki grubo smarujemy masłem orzechowym, następnie układamy obranego banana, ew. dekorujemy czerwonym dżemem lub miodem i posypujemy prażonymi ziarnami


 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 13


AWARIA!
Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH WCZEŚNIEJSZYCH ZDJĘĆ Z BLOGA NIESTETY NIE DA SIĘ ODZYSKAĆ! PRZEPRASZAM :(

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą z blogiem lub masz jakieś pytania pisz: szyszula@poczta.onet.pl

nazwa alternatywna
nazwa alternatywna
Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Top Blogi

Znajdź książkę
tekst alternatywny
tekst alternatywny

tekst alternatywny