.

środa, 30 września 2015


Będę szczera - nigdy nie przepadałam za chrupkim pieczywem. Nie tylko z wyglądu przypomina mi tekturę ale również smakiem nie zachwyca - jest takie nijakie, bezpłciowe.... rzeczywiście jak tektura. Jednak produkty, które chciałabym Wam dzisiaj zaprezentować to zupełnie inna bajka - te aż się proszą by je schrupać :). Wyglądają na prawdę wspaniale i przede wszystkim apetycznie ;). Bardzo ucieszyłam się kiedy otrzymałam możliwość współpracy z Piekarnią Galicyjską, która produkuje właśnie chrupkie chlebki oraz przekąski.
Bardzo ucieszyłam się kiedy otrzymałam możliwość współpracy z Piekarnią Galicyjską, która produkuje właśnie chrupkie chlebki oraz przekąski - Chrupaki.

"Siedem starannie dobranych smaków na siedem dni tygodnia. Chrupaki to najlepsze połączenie ciemnych mąk: pszennej graham, razowej żytniej; naturalnych ziaren: słonecznika, dyni, sezamu, lnu i dodatków: sera Ementaler, suszonych pomidorów, bazylii i innych."
Brzmi wspaniale. Prawda? :)

Co to jest chrupak?

Chrupak łączy w sobie najlepsze tradycje piekarnicze i receptury z najnowocześniejszymi osiągnięciami technicznymi. Podstawą są jednak starannie dobrane i specjalnie wyselekcjonowane składniki jak najlepszej jakości.
Jest to pieczywo, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku,pod czujnym okiem piekarzy z wieloletnim doświadczeniem. Uzupełnieniem są różne posypki np. z ziaren słonecznika i sezamu, ziaren dyni i sera lub suszonych pomidorów i sera.
Swój smak i trwałość zawdzięcza najwyższej kulturze produkcji (ISO 9001:2009) oraz rygorystycznemu przestrzeganiu parametrów technologicznych.
Każda kromka i snack jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych i witamin.

Jednak to nie wszystko...

Tym, co odróżnia Chrupaki od podobnych wypieków jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym użytym składnikom:
Ciasto swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.
Dodatki są tym, co sprawia, że owe pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Siedem smaków w kilku wariantach (posypka z pełnych ziaren, ziarna z serem, sam ser) zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Chrupaki są dostępne w opakowaniach:
180 g – Chlebki 8 kromek
100 g – Snacki

Więcej o Chrupakach przeczytacie TUTAJ

Każdy z produktów spełnia Zasady Dobrego Chrupania:
♥ pełno ziaren
♥ pełno zdrowia
♥ zero aromatów
♥ zero konserwantów
♥ pełno smaku
♥ zero GMO
♥ zero barwników
♥ zero cukrów


W mojej paczce znalazły się:
* Pieczywo chrupkie o smaku dynia+ser, 3 ziarna, orkisz+słonecznik
* Przekąski o smaku 3 ziarna, orkisz+słonecznik i pomidor+ser
* Fit Snack'i o smaku słonecznik+sezam, płatki owsiane+3 ziarna oraz ryż+żurawina

oprócz nich firma w swojej ofercie ma Pieczywo chrupkie dynia+ser, cebula+ser oraz Chrupaki pomidor+ser oraz cebula+ser. - niestety nie było mi danie je otrzymać :(


Zapraszam na stronę internetową firmy a także profil na facebooku

Chrupaki do kupienia TUTAJ (między innymi Rossman, Delikatesy Centrum, Społem)


poniedziałek, 28 września 2015


Źródło zdjęcia
Witajcie.
Dzisiaj bez wstępu. Powiem krótko - bez przerwy myślę o pewnej sprawie i nie mogę spać po nocach... :( W sobotę poczułam się lepiej i najprawdopodobniej cała historia zakończy się pomyślnie, ale muszę jeszcze poczekać. Jestem trochę przybita i dlatego w tym tygodniu na blogu nie pojawił się żaden nowy wpis - nie miałam do tego głowy. Postaram się to jednak nadrobić.

Zapraszam na kolejne podsumowanie - poprzednie części cyklu  możecie zobaczyć Tutaj

Tym razem zmieniamy klimat...

 

 
Gulasz fasolowy

Czy masło orzechowe jest zdrowe?

Czy banany są wegańskie?

Zimowa spiżarnia - mrożonki

Jak usprawnić sobie życie?

Jak przestać gromadzić niepotrzebne rzeczy?

Organizuję się 1 czyli moje planowanie

13 faktów na 20 urodziny świnki Babe

poniedziałek, 21 września 2015


Źródło zdjęcia
Witajcie
Wydaje mi się, że w tym tygodniu mimo deszczu nie można było narzekać na brak słońca - w końcu wyjrzało i trzeba było korzystać. Jak Pan Bóg daje to "łapcie" witaminę D bo zimą jej nie uświadczycie. Chociaż... w naszym klimacie i z naszą pogodą to nigdy nic nie wiadomo i jeszcze nie raz może nas zaskoczyć. :)

W sobotę w Zamościu można było zwiedzić podziemia całkowicie za darmo. Z mamą od dawna planowałyśmy ten wyjazd, nawet zapisałyśmy się na tą atrakcję. Z niecierpliwością wyczekiwałam 19 września, jednak kiedy przyszło co do czego okazało się, że wyjazd jest niemożliwy. Dlaczego? Wszystko przez pogodę, która okazała się deszczowa - bo co to za frajda zwiedzać podziemia a potem i Zamość w deszcz? Obie z mamą jesteśmy bardzo zawiedzione i smutne. Tak na prawdę nie wiadomo kiedy i czy kiedykolwiek nadarzy się druga taka okazja. Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać. Może kiedyś się uda.

Zapraszam na kolejne podsumowanie - poprzednie części cyklu  możecie zobaczyć Tutaj

Obejrzałam ten filmik i żałuję - długo nie mogłam się po nim pozbierać. OSTRZEGAM to nie jest film dla ludzi wrażliwych.

 


Półpełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami, suszonymi pomidorami i ziarnami a do tego surówka (naleśniki - mąka pszenna pełnoziarnista i mąka pszenna chlebowa, jajko, mleko, szczypta soli)

Sorbet z gorzkiej czekolady

Wszystko o Cheat Meal'u

O dobrym jedzeniu

Wegańskie przekąski

Idealnie rozplanowany dzień

Co jedzą polscy weganie? – grupa na facebooku na którą weganie wrzucają zdjęcia swoich posiłków. Zachęcam Was do zajrzenia - przekonacie się, że weganie jedzą nie tylko "trawę" i tofu :)

10 zasad zdrowego odżywiania w pracy

Jak pozbyć się muszek owocówek?

 
1 , 2 , 3 , 4


Jeśli jesteś zainteresowany współpracą z blogiem lub masz jakieś pytania pisz: szyszula@poczta.onet.pl

nazwa alternatywna
Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Top Blogi

Tu kupisz ksiażki tekst alternatywny